Motivatie

Deze website is gemaakt omdat er in het Nederlands geen site bestaat die duidelijk vertelt wat nou echt de oorzaak van bijziendheid is. Bijziendheid voorkomen, valt dus al helemaal niet ter sprake. De nare gevolgen van bijziendheid schijnen ook niet bekend te zijn. Er zijn op internet echter wel een aantal websites te vinden over de Bates methode.

Het oog zou volgens hen terug kunnen terug kunnen groeien, waardoor de oogafwijking verdwijnt. Dit is echter niet waar, want als een oog eenmaal lang is, kan een oog niet teruggroeien. Alleen de verkramping van de muculus ciliaris kan worden teruggedraaid. Dit kan zorgen voor wel -1,25 D, maar niet meer. Claims die gemaakt worden op zulk soort sites, zijn dus niet waar. Volgens Donald Rehm en vele anderen onderzoekers hebben de oogoefeningen geen effect.

Veel mensen hadden, als ze deze site eerder hadden gelezen, nu waarschijnlijk geen dramatisch slecht zicht. Bijziendheid kan worden voorkomen. Stabilisatie van bijziendheid ligt na het begrijpen van deze tekst voor het grootste gedeelte in de eigen hand. Er hoeft niet meer gewacht te worden op de stagnatie van bijziendheid. Bij veel mensen komt deze stagnatie of stabilisatie helemaal niet. Ook hadden waarschijnlijk minder mensen oogziektes opgelopen die sneller ontstaan bij een verlengde oogbol, zoals floaters en het loslaten van je netvlies.

Kortom, omdat er zoveel mensen voordeel kunnen halen uit de vindingen, informatie en onderzoeken van Donald Rehm is deze Nederlandse site gemaakt. Donald Rehm is de president van de International Myopia Prevention Association en de auteur van het boek “The Myopia Myth: The Truth About Nearsightedness And How To Prevent It.” Myopia is het Engelse woord voor bijziendheid. Donald Rehm is de eerste die erachter kwam dat bijziendheid te verminderen is. Hij heeft ook geprobeerd een programma op te zetten in de VS om ouders van kinderen te adviseren over het feit dat bijziendheid voorkomen kan worden door leesbrillen te gebruiken. Dit was echter niet gelukt doordat de Food and Drug Administration hem tegenhield. Het probleem is namelijk diep geworteld, waarin de belangen van de optische industrie zwaar wegen. Ook is hij de uitvinder van de Myopter viewer. Dit apparaat helpt bijziendheid sneller te verminderen dan pinholes glasses of leesbrillen.